Fra Syslas spesialutgave: På lag med fremtiden!

Helt siden oppstarten av SafeClean, har det vært Jon Refsnes sin store visjon – å skape bærekraftige løsninger for fremtidens generasjoner. Den engasjerte gründeren var tidlig på banen om at bærekraft og lønnsomhet ikke var noe kundene måtte velge mellom.

«I starten var det mange som stilte spørsmål om dette. Og selv i dag hvor media skriver om det ukentlig, er bærekraft fortsatt et begrep uten konkret innhold for mange.

For bærekraft er handling.

«For SafeClean handler det om å finne løsninger som ivaretar miljøet både til vanns og til lands på en måte som gjør at vi ivaretar kloden for fremtidige generasjoner. Det arbeidet gjør ingen alene – vi må gjøre det sammen. Vi merker heldigvis at flere og flere bedrifter er opptatt av dette, derfor er det ekstra spennende at de bærekraftige løsningene vi tilbyr – atpåtil er lønnsomme for våre kunder».

Hvordan er det mulig?

«Det er egentlig en klisjè at det å satse på bærekraft ikke er lønnsomt. Det handler bare om å utvikle systemer og smarte løsninger gode nok. Det har vi brukt mange år på, og er i dag ledende på rensing av lukkede produksjonssystemer. Det er ikke bare sammensetningen av rensemiddel som er den store hemmeligheten – det er hele renseprosessen».

Renere, raskere, tryggere

«I dag er personellsikkerhet noe av det viktigste for alle produksjons- og prosessanlegg. Samtidig er driftseffektivitet og lønnsomhet parametre alle er opptatt av. SafeCleans egenutviklede metode ivaretar alle disse – og resultatene er forbløffende. Ingen blir utsatt for farlige stoffer som f.eks Benzen gjennom hele prosessen, nedetiden for anlegg er kuttet drastisk – og metoden vår reduserer i tillegg volumet av farlig avfall med opptil 95 %. Det er helt unikt» forteller en stolt Jon Refsnes.

Når vi da ser at både kortere nedetid samt at avfalldeponeringen reduseres så mye, blir dette god butikk for våre kunder. Dette er gjennomprøvde løsninger som fungerer like bra i prosessanlegg onshore som offshore –  ivaretatt av spesialtrent personell som sørger for trygg gjennomføring.

Satsing for fremtiden

SafeClean har nå investert i topp moderne prosessrenseanlegg i Høyanger, i tillegg til sitt anlegg på Sløvåg. Disse lokalene er skreddersydd for de operasjoner som utgjøre selve kjernen av SafeClean sin virksomhet –  smart, effektive og automatisert rense-sin teknologi. Sammen med høykvalifisert personell skal SafeClean satse enda tøffere fremover til å utvikle sitt bærekraftige konsept.

«Flere og flere aktører både til lands og til vanns sverger til vår løsning – fordi den oppfyller og overgår deres egne forventninger med tanke på effektivitet, sikkerhet og lønnsomhet. At den i tillegg bidrar på bærekraftig vis, synes å veie tyngre og tyngre.

En engasjert Jon Refsnes fortsetter: «Å love våre kunder at vi spiller på lag med fremtiden, er ikke bare ord – det er det vi gjør hver eneste dag»!

 

Syslas speialutgave 6. desember 2019.

 

Publisert: 06.12.19

Del dette på